آسیب های سیاه نمایی و نا امیدسازی

ساخت وبلاگ

آسیب های پدیده سیاه نمایی سیستماتیک در کشور

انقلاب اسلامی نجابت را به هنر ایران برگرداند

ایران
جاویدان ایران عزیزِ ما

“مجید رحمانی” با اشاره به پدیده سیاه نمایی سیستماتیک، گفت: ما دچار افسرده سازها و نا امیدسازها شده ایم که در کنار رسانه های نظام مند، اخبار منفی را با هدف ایجاد ناامیدی و یأس پمپاژ می کنند این عناصر در جامعه ما کم نیستند و فضا را به گونه ای ترسیم می کنند که شاید ما هم بعضاً در پازل این افراد بازی کنیم.

به گزارش ۸دی، “مجید رحمانی” در سلسله نشست های ما و انقلاب اسلامی در مصلی سنگر با بیان اینکه چرا باید از انقلاب گفت، اظهار کرد: روندی در حوزه تغییر افکار عمومی و روایت احساسی در جامعه جریان دارد، که ضرورت این موضوع را دو چندان می کند.

وی با اشاره به اینکه جامعه امروز ما دچار آفت و آسیبی شده که ضرورت از انقلاب گفتن و نوشتن را دو چندان کرده است، تصریح کرد: ما دچار افسرده سازها و نا امیدسازها شده ایم که در کنار رسانه های نظام مند، اخبار منفی را با هدف ایجاد ناامیدی و یأس پمپاژ می کنند. این عناصر در جامعه ما کم نیستند و فضا را به گونه ای ترسیم می کنند که شاید ما هم بعضاً در پازل این افراد بازی کنیم.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ و سیاست گفت: وقتی در رفتار روزانه خود واکاوی کنیم، می بینیم که ما هم چندین خبر منفی را هر روز داریم باز نشر می کنیم! این موضوع وقتی خطرناک تر می شود که این زنجیره سیاه نمایی، را با نیروهایی از اقشار و سطوح مختلف جامعه در کنارهم قرار دهیم و می بینیم که گویی مسابقه ای برای سیاه نمایی به راه افتاده است.

وی با بیان اینکه که در جنگ روایت ها، نیازمند تلاش و همتی مضاعف هستیم، ادامه داد: هدف این نا امید ساز ها در ابتدا، کمرنگ نمودن نشاط اجتماعی و نا امیدی از دستیابی به آینده مطلوب است و در نهایت بدنبال گرایش به سمت الگو و بدیل جایگزین برای نظام اجتماعی و سیاسی هستند، که همان تسلیم شدن در برابر فرهنگ و الگوی غرب است.

مجید رحمانی با اشاره به اینکه باید منصفانه و واقع بینانه به مسائل نگاه کرد، خاطرنشان کرد: برخی نقدها و مشکلات جامعه به کار جهادی نیاز دارد و برخی مسائل عمومی نیازمند اصلاح روندها و رویه هاست و برخی نیز از ناکارآمدی هایی می باشد که نتیجه انتخاب های خود ما است.

وی با تاکید بر پدیده سیاه نمایی سیستماتیک تصریح کرد: در مقابل این سیاه نمایی ها تکلیف داریم که حقایق و نقاط قوت را بازگو کنیم تا این فاصله ترمیم گردد. بعضا این سیاه نمایی ها با تکنیک های رسانه ای بجایی رسیده که حتی وفاداران و دلبستگان به انقلاب اسلامی نیز تحت تاثیر آن قرار می گیرند و در دفاع از نظام و انقلاب دچار خود سانسوری می شویم.

وی خاطرنشان کرد: قطعا در این مسیر همه چیز گل و بلبل نبوده و دفاع ما نیز نباید کاریکاتوری باشد. لکن ضرورت دارد بدانیم که در یک مسیر تمدنی قرار داریم که پنج گام تا رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی دارد، یعنی ترتیب تحقق انقلاب، نظام، دولت، جامعه و تمدن اسلامی را باید درک کنیم که بدانیم که در کدام مرحله قرار داریم.

وی بیان کرد: منکر برخی ضعف ها و نارسایی ها نباشیم، اما اگر از فساد می گوییم باید از مبارزه کننده با فساد هم بگوییم که محکم ایستاده، فساد ها را کشف و برخورد می کند. این خود نظام است که خود را پالایش می کند و ناخالصی ها و ریزش ها را از خود دور می نماید.

رحمانی ادامه داد: اگر از کارگزاری فاسد انگشت شمار می گوییم، باید از انسان های پاک دست و کارآمد و ساده زیست و ایثارگر هم بگوییم که بسیارند و ما به راحتی از کنار آنها می گذریم.

وی با بیان اینکه به برکت خون شهدا اخبار خوب در این کشور کم نیست، ادامه داد: اخبار بسیار زیادی در بحث علوم، هسته ای، نانو، سلول های بنیادی، و خواباندن مچ آمریکا در منطقه و مردم سالاری و مشارکت حداکثری در چهل انتخاباتی که داشته ایم که در کمتر نظامی می توانید این دستاوردها را در مدت ۴۰ سال آنهم با شرایط جنگ و بحران های متعدد ببینیم.

وی با تاکید بر واقع بینی در وضع موجود با لحاظ شرایط تحریم ها گفت: برای رسیدن به وضع مطلوب باید بدانیم که به میزانی که قدر داشته هایمان را بدانیم، پیشرفت می کنیم.

رحمانی با اشاره به لزوم انتقال هنرمندانه مبانی و مسیر طی شده به نسل جدید افزود: بنظر می رسد برای مقابله با هجمه های رسانه ای، لازم است تا حافظه تاریخی مردم و جامعه مدام بروز گردد.

وی با اشاره به خواستگاه و آرمان های فرهنگی انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب در بستر فرهنگی است و توجه جهان را از مارکسیسم و لیبرالیسم به اسلام جلب کرد.

وی ضمن ارائه آمار پیشرفت های حوزه فرهنگ و هنر پس از انقلاب اسلامی گفت: توسعه کمی و کیفی شاخص های فرهنگی و هنری رشد چشمگیری داشته و امروز شاهد توزیع عادلانه امکانات فرهنگی، مجتمع ها، کتابخانه ها، تالارها، نگارخانه ها، جشنواره ها و فعالیت های موضوعی و محتوایی در سراسر کشور و شهرها هستیم.

رحمانی با اشاره به تقابل اندیشه ای در جهان با تکیه بر ابزار هنر و رسانه افزود: اگرچه در کشورمان همگان اذعان به اهمیت فرهنگ دارند، اما بنظر می رسد برخی مسئولین ما باور جدی ندارند که ما در جنگ نرم قرار داریم، چراکه تدارک موجود به نسبت ظرفیت ها و ضرورت ها، یارای این هماورد نیست‌.

وی ضمن انتقاد از کمبود روحیه نقد در بین برخی مسئولان گفت: در شرایطی که فیلم و سریال های پر هزینه و جذاب با حمایت قدرت های سیاسی بزرگ جهان تولید می شود، ما امروز در کشورمان شاهد این هستیم که از یک طرف دولت به خاطر چند نقد، صداوسیما را در فشار و محدودیت بودجه ای می گذارد و مدت هاست که خبری از فیلم و سریال فاخر در رسانه ملی نیست. از طرف دیگر نیز صداوسیما نیز از ظرفیت های موجود نهایت بهره را نمی برد و بعضا برنامه و فیلم هایی می سازد که خودش نیز آسیب زا است. از این رو لازم است که آستانه نقد پذیری در متولیان امور بالا برود.

رحمانی ضمن جریان شناسی گونه های هنر در دوره پهلوی گفت: انقلاب اسلامی نجابت را به هنر ایران برگرداند و می توان گفت هنر کشور را از انحطاط و ابتذال و الگوهای چپ نجات داد.

وی با اشاره ظرفیت های متقابل هنر و انقلاب اسلامی گفت: باز شدن گنجینه های عظیم معارف دینی و مضامین انقلابی در کنار ارائه قهرمانان واقعی و سوژه های بیشمار دراماتیک در بستر های مبارزات انقلابی و دفاع مقدس و سایر رخدادهای ۴۰ سال گذشته از نکات قابل توجه ارائه خدمات محتوایی انقلاب اسلامی به هنر است.

رحمانی در پایان ضمن اشاره به موفقیت و رویش های جوانانه هنری در کشور گفت: در گام دوم انقلاب نیاز داریم تا قله را بهتر ترسیم کنیم و رویای عقلانی و دست یافتنی این ملت را مدام به جامعه نشان دهیم، از این رو تاب آوری بیشتری نیز می توان در مشکلات داشته و مسیر را بهتر ادامه دهیم.

مجید رحمانی

14 بهمن 1398، سلسله نشست های ما و انقلاب اسلامی، مصلای سنگر 

http://www.8deynews.com/473383

:: وبلاگ شخصی مجید رحمانی ::...
ما را در سایت :: وبلاگ شخصی مجید رحمانی :: دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2majid-rahmani6 بازدید : 193 تاريخ : يکشنبه 3 فروردين 1399 ساعت: 16:34